Polévka z čerstvého zelí s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z čerstvého zelí s bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2082 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 86,7mg |
Draslík | 138,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z čerstvého zelí s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné zelí si nakrájíme na úzké proužky, vložíme do kastrolu s osolenou vodou, přidáme máslo a povaříme do měkka. |
2 | Jakmile je zelí měkké, přilijeme mléko se zakvedlanou moukou a polévku necháme povařit ještě cca 10 min. Poté polévku odstavíme. |
3 | Očištěné brambory nakrájené na kostičky si uvaříme zvlášť a po odstavení polévky je přisypeme do polévky. |
4 | Polévku na závěr zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce. |