Obloha Chipolata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obloha Chipolata
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 20829 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
250 g | Kaštany jedlé |
80 g | Máslo čerstvé |
300 g | Párky Debrecínské |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 250,8mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 15,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Kaštany jedlé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Párky Debrecínské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obloha Chipolata postup přípravy receptu:
1 | Jedlé kaštany uvaříme v osoleném vývaru a scedíme. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, anglickou slaninu pokrájíme na proužky, cibuli nadrobno, párky na kratší válečky a spolu na másle orestujeme. |
3 | Na talíř dáváme párečky s cibulí a slaninou, vedle položíme několik vařených a rozpůlených kaštanů. |