Lesnická obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lesnická obloha
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20878 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
400 g | Brambory |
160 g | Hříbky čerstvé |
80 g | Lanýž |
120 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 856,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hříbky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lesnická obloha postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo. Hříbky nakrájíme na širší plátky a na másle je orestujeme. Brambory pokrájíme na kostičky a usmažíme na másle. Podlijeme silným vývarem a 5 minut podusíme, až se část tekutiny odpaří. Lanýže posekáme nadrobno, osolíme a opepříme. |
2 | Na talíři vytvoříme 2 kopečky brambor, kolem pokládáme plátky hříbků a posypeme 1 lžící ochucených lanýžů. Přelijeme šťávou, která zbyla na pánvi po bramborách, a kterou jsme smíchali s trochou vypečené šťávy z masa. |
3 | Obloha je vhodná k pečenému masu. |