Kuřecí řízky v hermelínu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky v hermelínu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Jablka |
1 špetka | Koření grilovací |
600 g | Kuřecí prsa |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Rum |
100 g | Salám Poličan |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 187,3mg |
Draslík | 663,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 99,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Rum, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Salám Poličan, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky v hermelínu postup přípravy receptu:
1 | Naklepané řízky osolíme, opepříme a posypeme kořením. |
2 | Do pekáčku vložíme maso, na něj položíme kolečka salámu, plátky jablek a vše posypeme nastrouhaným hermelínem. |
3 | Šlehačku s rumem smícháme se sójovou omáčku a polijeme řízky. Pečeme v troubě. |