Jednoduchý recept

Gratinované dršťky se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20966

Ingredience

130 g Cibule
60 g Cibule červená
400 g Dršťky vařené
1 špetka Kmín celý
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
50 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
140 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
3% Sacharidy 12 g
49% Tuky 37 g
13% Sodík 269 mg
46% Bílkoviny 26 g

Gratinované dršťky se smetanou postup přípravy receptu:

1

Předvařené, na nudličky nakrájené dršťky orestujeme na nakrájené cibuli dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme koření a povaříme asi 15 minut. Očištěné, na plátky nakrájené žampiony orestujeme. Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a spolu se žampiony vmícháme k dršťkám. Pro zjemnění přilijeme smetanu.

2

Na rozpálené pánvi orestujeme nakrájenou červenou cibuli a nasekaný česnek, zalijeme vínem a přidáme dršťky. Směs vložíme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Pokrm gratinujeme několik minut ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept