Jarní obloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní obloha
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 20967 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
400 g | Brambory rané |
50 g | Cibulka jarní |
50 g | Hrášek |
50 g | Karotka |
50 g | Kedlubna |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Ředkev |
50 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 202,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrášek, Karotka, Kedlubna, Pažitka, Ředkev, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní obloha postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory omyjeme a uvaříme celé ve slané vodě. Oloupeme je až po uvaření a nakrájíme na plátky. Karotku a ředkvičky nakrájíme na kolečka, kedlubnu a ředkev na kostičky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo, k zelenině přidáme ještě hrášek a vše na másle orestujeme 2-3 minuty. Nerestujeme příliš dlouho, aby zelenina zůstala lehce křupavá. Podle chuti osolíme a opepříme. Na talíř pokládáme plátky brambor a na ně upravíme orestovanou jarní zeleninu. Nakonec posypeme jemně posekanou pažitkou. |