Recept

Pečené jehně s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21069

Ingredience

10 ks Cibule
5 kg Jehněčí maso
120 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 polévková lžíce Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,126 kcal
Kilojoule 4 710kJ
3% Sacharidy 10 g
94% Tuky 70 g
15% Sodík 296 mg
99% Bílkoviny 56 g

Pečené jehně s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné, vykuchané a omyté malé jehně osolíme, potřeme máslem a posypeme červenou paprikou. Vložíme ho do pekáče, podlijeme 3 dl vody a pečeme při 200 °C v dobře předehřáté troubě do změknutí masa (přibližně 2 hodiny).

2

Během pečení několikrát jehně podléváme troškou vody a potíráme výpekem.

3

Když je maso měkké, pokrájíme na kolečka jarní cibuli, přidáme ji k masové šťávě, kterou budeme jehně ještě polévat asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept