Jednoduchý recept

Vývar s drůbežími knedlíčky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21077

Ingredience

25 ml Bešamel
60 g Drůbeží maso
160 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
60 g Lanýž
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
25 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
1% Sacharidy 5 g
13% Tuky 10 g
44% Sodík 887 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vývar s drůbežími knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme kuřecí mleté maso, přidáme bešamel, smetanu, špetku strouhaného muškátového oříšku, vejce se žloutky a osolíme. Všechno dobře spolu promícháme.

2

Na pánvi na másle osmažíme proužky lanýže.

3

Vývar přivedeme k varu, lžičkou z těsta vykrajujeme malé knedlíčky a povaříme je ve vývaru asi 2 minuty. Vývar stáhneme z plotny.

4

Do talíře dáme několik proužků osmahnutého lanýže, lžíci hrášku a zalijeme vývarem s několika knedlíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept