Ovocné jáhly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné jáhly
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2108 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Jablka |
250 g | Jáhly - loupané proso |
200 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
40% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 261kJ
43% Sacharidy 153 g
16% Tuky 12 g
9% Sodík 172 mg
32% Bílkoviny 18 g
Uhlovodany | 153g |
---|---|
Cholesterol | 14,8mg |
Draslík | 727,3mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Jáhly - loupané proso, Jogurt bílý, Med včelí, Olej stolní, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Ovocné jáhly postup přípravy receptu:
1 | Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme se solí a lžící oleje, necháme je vychladnout. |
2 | Nakrájená jablka na kousky podusíme s trochou vody a cukru a necháme vychladnout. |
3 | Smícháme jáhly, jablka, jogurt s trochou skořice a osladíme medem. |
4 | Dáme vychladit. |