Játra s ovčím sýrem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra s ovčím sýrem a vejci
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21085 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
750 g | Játra vepřová |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 809,7mg |
Draslík | 682,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra s ovčím sýrem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra omyjeme a vaříme ve vodě 20 minut. Uvařená játra vytáhneme z vody, necháme odkapat a rozkrájíme je na malé kostky. |
2 | Do rozpáleného oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak na cibuli dáme pokrájená játra a znovu vše orestujeme. |
3 | Játra osolíme, opepříme, rozdrobíme na ně ovčí sýr a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme vajíčka dosmažit bez míchání. |
4 | Porce podáváme posypané zelenou petrželkou. |