Recept

Tradiční provensálské daube

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 295 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 250 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21130

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
1 ks Bobkový list
700 g Hovězí plec
2 polévková lžíce Kapary
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
250 g Vepřový bok
400 ml Víno červené
450 ml Vývar z hovězích kostí
4 stroužek Česnek
4 ks Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,018 kcal
Kilojoule 4 258kJ
13% Sacharidy 45 g
74% Tuky 55 g
60% Sodík 1 g
122% Bílkoviny 69 g

Tradiční provensálské daube postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájené na kousky, víno, olej, polovinu prolisovaného česneku a na kolečka pokrájenou šalotku vložíme do mísy, promícháme, přikryjeme a dáme nejméně na 4 hodiny do lednice.

2

Na kostky pokrájený bůček nebo slaninu povaříme 10 minut ve vodě a poté vodu slijeme.

3

V hladkou pastu smícháme 4 lžíce mouky a 2 lžíce vody. Další 2 lžíce mouky promícháme se solí a pepřem.

4

Marinádu z hovězího masa slijeme a odložíme. Maso osušíme papírovými utěrkami a obalíme v mouce smíchané s pepřem a solí.

5

Do hrnce vložíme vrstvu povařeného bůčku, vrstvu žampionů pokrájených na plátky, rajčat a hovězího masa. Vrstvy stále stejným způsobem střídáme. Zastrčíme mezi ně bouquet garni (svázaný bobkový list, tymián a petrželku) a sušenou pomerančovou kůru. Všechny suroviny podlijeme hovězím vývarem a odlitou marinádou. Na okraj naneseme z mouky připravenou pastu a hrnec přikryjeme.

6

Připravený pokrm dusíme 2,5 hodiny v předehřáté troubě na 160 °C.

7

V hmoždíři rozmělníme ančovičky, kapary a zbývající prolisovaný česnek. Směs, ocet a nakrájenou petrželku přidáme do pokrmu, hrnec opět přiklopíme a dusíme v troubě dalších 1,5 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept