Recept

Zapékané kapustové listy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21171

Ingredience

800 g Kapusta hlávková
150 g Rýže loupaná
150 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
100 g Uzené maso vařené
200 g Vepřové maso pečené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 565kJ
15% Sacharidy 55 g
82% Tuky 62 g
12% Sodík 243 mg
37% Bílkoviny 21 g

Zapékané kapustové listy postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci sádla, sůl a uvaříme doměkka.

2

Očištěnou a omytou kapustu rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání kapustu rozebereme na listy, které urovnáme do zapékací mísy, střídavě s nakrájeným masem a uvařenou rýží. Každou vrstvu pokapeme zbylým rozehřátým sádlem a smetanou. Vrchní vrstvu tvoří kapusta.

3

Nakonec pokrm posypeme strouhankou, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.

4

Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept