Jehněčí kapama - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kapama
Jehněčí kapama
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21338 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí maso |
13 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Pórek |
150 g | Rýže loupaná |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 170,4mg |
Draslík | 352,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kapama postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kostky, které osolíme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Dobře umyté špenátové listy dáme vařit do osolené vody. |
3 | Špenát vaříme jen 10 - 15 minut, potom ho scedíme a pokrájíme. |
4 | V hlubší pánvi rozpálíme olej a obalené maso zprudka opečeme dorůžova. |
5 | Maso vyndáme na talíř a na omastku ještě orestujeme drobně pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek. |
6 | Maso vrátíme zpět, přidáme k němu dobře propláchnutou rýži, sladkou papriku, vše zalijeme vodou a dusíme do změknutí masa a rýže. |
7 | Pak přimícháme špenát, osolíme podle chuti a dusíme ještě 15 minut. |
8 | Jehněčí kapamu podáváme se zakysanou smetanou. |