Jednoduchý recept

Polévka z Dauphiné

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21479

Ingredience

150 g Brambory
150 g Brukev řepka
20 g Kerblík
500 ml Mléko plnotučné
60 g Máslo čerstvé
100 g Nudle vaječné
1 kávová lžička Sůl
150 g Tykev
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 929kJ
6% Sacharidy 23 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 150 mg
13% Bílkoviny 7 g

Polévka z Dauphiné postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, zeleninu pokrájíme na menší kousky a přisypeme do hrnce – brukev, tykev a brambory. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 8 minut. Zalijeme vodou, mlékem, osolíme a vaříme asi 20 minut.

2

Vlasové nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

3

Do polévkové mísy vložíme nudle a zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme posekaným kerblíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept