Zapečený losos se špenátovými nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený losos se špenátovými nudlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21546 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Citrony |
400 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
500 g | Nudle špenátové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 371,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Losos - filety, Muškátový oříšek, Nudle špenátové, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený losos se špenátovými nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nasekanou šalotku zpěníme na lžíci másla. Přidáme omyté, na kostky nakrájené filety z lososa, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a krátce orestujeme. |
2 | Špenátové nudle uvaříme v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Nudle promícháme s lososem a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Přilijeme smetanu rozšlehanou s vejci, nastrouhaným sýrem, špetkou muškátu, nasekanou petrželkou a bazalkou. |
4 | Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. |
5 | Podáváme se zeleninovým salátem. |