Mleté maso s houbami v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso s houbami v těstíčku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21567 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
88 g | Fazole bílé |
60 g | Houby čerstvé |
350 g | Hovězí maso mleté |
315 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 šálek | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 184,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 662,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso s houbami v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto z mouky, soli, vejce, mléka, necháme ho půl hodiny stát. Na pánvi s olejem smažíme mrkev a cibuli nakrájené na kostičky. Po pěti minutách vsypeme nakrájené houby. Po dalších dvou až třech minutách vmícháme maso a smažíme ho do hněda přibližně pět minut. Pak přidáme konzervovaná a nakrájená rajčata. Po patnácti minutách vmícháme pečené fazole, okořeníme a asi pět minut směs prohříváme. |
2 | Do formy na muffiny nebo yorkshirský pudink nalijeme olej a dáme ji do předehřáté trouby na 220 stupňů Celsia. Po pěti minutách nalijeme těsto do forem a pečeme kolem dvaceti minut. |
3 | Po vyjmutí každý pudink naplníme směsí z mletého masa a ozdobíme petrželí. |