Jelení řízky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení řízky na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 21595 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Jalovec |
600 g | Jelení kýta |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 133,0mg |
Draslík | 644,7mg |
Vláknina | 921,3mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jelení kýta, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení řízky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné maso nakrájíme na řízky, naklepeme, posypeme pepřem a nadrceným jalovcem. Pokapeme lžící oleje, necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce. |
2 | Řízky osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřáté talíře. |
3 | Olej od pečení slijeme, přidáme máslo a oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, poprášíme moukou, osmahneme. Zalijeme vínem, rozmícháme, přivedeme k varu. Do vařící šťávy vlijeme smetanu a prohřejeme. |
4 | Šťávou přelijeme řízky a podáváme. |
Poznámka
Podáváme se smaženými hranolky a brusinkovým kompotem.