Kuřecí játra s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra s hráškem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Játra | |
---|---|
750 g | Játra kuřecí |
0,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 ks | Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce | Sůl |
hrášek | |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Hrášek |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
3 dl | Voda pitná |
rajčatovo-mandlová omáčka | |
6 stroužek | Česnek |
40 g | Mandle |
0,5 dl | Olej olivový |
500 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 517,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 131,0mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Šalvěj čerstvá, Sůl, Cibule, Cukr krupice, Hrášek, Olej slunečnicový, Voda pitná, Česnek, Mandle, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra s hráškem postup přípravy receptu:
1 | K tomuto pokrmu budeme potřebovat na přípravu 3 větší pánve. |
2 | V první pánvi na olivovém oleji orestujeme omytá kuřecí játra, která jen trochu nakrájíme. Ve druhé pánvičce na rozpáleném olivovém oleji krátce osmahneme pokrájený česnek, oloupané mandle, posekané nadrobno a omytá oloupaná rajčata, pokrájená na kostičky. |
3 | Vše po chvilce restování zakryjeme pokličkou a dusíme 10-15 minut. |
4 | Na poslední pánev nalijeme slunečnicový olej, přisypeme k němu 2 lžíce cukru, necháme mírně zkaramelizovat, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou krátce orestujeme. Na cibuli dáme čerstvý zelený hrášek, zalijeme 2-3 dl teplé vody, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. K játrům přidáme rajčatovo-mandlovou omáčku, zelený hrášek, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a spolu dusíme 15-20 minut. Játra s hráškem servírujeme na talíři s pokladenými lístky čerstvé šalvěje a drobně pokrájenou petrželkou. |