Prebranac - zapečené fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prebranac - zapečené fazole
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21646 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1,5 kg | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
3 dl | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 18,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 53g |
Vitamín A | 544,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Fazole bílé, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prebranac - zapečené fazole postup přípravy receptu:
1 | Velké bílé fazole si namočíme přes noc do studené vody. |
2 | Druhý den v té samé vodě fazole 5-10 minut povaříme, pak scedíme, |
3 | zalijeme čistou horkou vodou a vaříme doměkka. |
4 | Měkké fazole scedíme, dáme do mísy, osolíme, opepříme a řádně promícháme. |
5 | V pánvi na oleji zpěníme 1.5 kg cibule, nakrájenou na tenká kolečka. |
6 | Pak ji posypeme sladkou paprikou, dobře promícháme a odstavíme z plotny. |
7 | Do olejem vymazané zapékací mísy (nejlepší je kameninová) naklademe vrstvu fazolí, na fazole dáme vrstvu cibule. |
8 | Takto budeme několikrát vrstvy opakovat, poslední bude z cibule. |
9 | Každou vrstvu pokapeme olivovým olejem. |
10 | Fazole podlijeme 1-3 dl vývaru z fazolí, mísu zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby. |
11 | Ke konci pečení na povrch poklademe plátky anglické slaniny. |
12 | Pečeme při 220 °C přibližně 45 minut. |