Gravče tavče - pečené fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gravče tavče - pečené fazole
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21648 |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
1,5 dl | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 266,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gravče tavče - pečené fazole postup přípravy receptu:
1 | Velké bílé fazole namočíme den předem do studené vody. |
2 | Druhý den fazole scedíme, dáme je čisté osolené vody a uvaříme je doměkka. Jen musíme dát pozor, aby se nerozvařily. |
3 | Mezitím na oleji orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli, |
4 | přidáme měkkou fazoli, drobně pokrájený česnek s petrželkou, červenou papriku, pepř, sůl podle chuti a vše promícháme. |
5 | Fazolovou směs dáme do zapékací mísy, přilijeme 2 dl vývaru z fazolí a olejem. |
6 | Mísu s fazolemi dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby na 30 minut. |
7 | Pečeme při 200 °C. |
Poznámka
Gravče tavče podáváme s chlebem.