Pomerančový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový chlebíček
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 21857 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Med včelí |
385 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
115 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
175 ml | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk rostlinný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 425,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Soda jedlá, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 170 °C. |
2 | Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a promícháme s nasekanými ořechy. Umixujeme tuk, vmícháme med a rozšlehané vejce, přimícháme strouhanou pomerančovou kůru. Postupně přisypeme suchou směs a přiléváme pomerančovou šťávu. |
3 | Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky. |