Sladké vdolečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké vdolečky
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 21885 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 303,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 444,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké vdolečky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si plech, který vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 220°C. |
2 | Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. Postupně přiléváme mléko, až vznikne jemné těsto. Z těsta vyválíme plát asi 1 cm silný. Vykrájíme placičky a klademe na plech. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi 12 minut. Placičky podáváme teplé s džemem či máslem. |
Poznámka
Vdolečky můžeme rozkrojit, namazat máslem a džemem, opět spojit a zdobit šlehačkou.