Křepelky s citronem a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky s citronem a šalvějí
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 21920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Křepelka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 369,4mg |
Vláknina | 184,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Křepelka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky s citronem a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 180°C. |
2 | V misce smícháme 3 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř. |
3 | Zbylý olej dáme na pánev, vložíme do něj rozpůlené křepelky a nasekané listy šalvěje. Zprudka vše osmažíme a dáme do pekáče. |
4 | Do pánve vlijeme připravenou směs a slepičí vývar. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, aby se odpařila část tekutiny. |
5 | Šťávu nalijeme na křepelky a pekáč dáme do trouby na 20-25 minut. Před podáváním křepelky můžeme ozdobit celými šalvějovými lístky. |