Jednoduchý recept

Fajitas s krůtím masem z Mexika

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21923

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
100 g Cukr krupice
35 g Koření Fajitas
500 g Krůtí prsa - sval. mražená
1 ks Limetka kafrová
40 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 balení Tortilla
150 ml Zakysaná smetana
115 g Zeleninová směs mexická - Bonduel

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 564kJ
20% Sacharidy 73 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 267 mg
68% Bílkoviny 38 g

Fajitas s krůtím masem z Mexika postup přípravy receptu:

1

Krůtí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do skleněné nebo dřevěné misky, přidáme kořenicí směs Fajitas, velmi důkladně promícháme a necháme přikryté v lednici odpočívat.

2

Mezitím připravíme salsu - v misce smícháme na jemno pokrájená rajčata s červenou cibulí a chilli papričkou, nasekanou koriandrovou nať, trochu šťávy z limetky, špetku cukru, sůl, pepř, vše nakonec zalijeme, důkladně promícháme se lžící olivového oleje.

3

Zbytek oleje rozehřejeme v pánvi se silným dnem na středně silném až prudkém plameni a restujeme připravené krůtí nudličky cca 6 minut do zlatova, často obracíme a promícháváme. V případě potřeby můžeme dolít trochu oleje.

4

Zároveň upečeme tortilly podle návodu na obalu a udržujeme je teplé. Na upečenou tortillovou placku navršíme orestované kuřecí nudličky, poté placku smotáme do rolky.

5

K tortillovým plackám podáváme salsu, smetanu a mexickou omáčku, které servírujeme kařdou zvlášť v miskách.

6

K ozdobení použijeme na osminky rozkrájenou limetku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept