Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem.
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 21972 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Lívance | |
---|---|
2 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
175 g | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem. | |
8 g | Cibulka jarní |
5 g | Citronová kůra |
5 g | Kopr čerstvý |
200 g | Losos uzený |
1 g | Pepř bílý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 239,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Cibulka jarní, Citronová kůra, Kopr čerstvý, Losos uzený, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance zdobené smetanou a uzeným lososem. postup přípravy receptu:
1 | Příprava lívanců: Mléko ušleháme s vejci a špetkou soli. Do vzniklé tekutiny vmícháme postupně polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne hladké tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout. |
2 | Než začneme smažit lívance, v jiné míse připravíme ochucenou smetanu. Ze smetany vyšleháme pevnou hmotu, do které lehce vmícháme nasekaný kopr, citronovou kůru, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a nakonec dochutíme solí a pepřem. Náplň máme hotovou. |
3 | Nyní se můžeme vrátit k lívancovému těstu. Na oleji usmažíme lívance o průměru asi 6 cm. Lívance smažíme z obou stran dozlatova. |
4 | Jakmile máme lívance hotové, ozdobíme ochucenou smetanou a plátky uzeného lososa. |