Jednoduchý recept

Znojemské hovězí plátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 220

Ingredience

300 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1200 ml Hovězí vývar základní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Okurky nakládané
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
150 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 224kJ
3% Sacharidy 11 g
24% Tuky 18 g
86% Sodík 2 g
36% Bílkoviny 20 g

Znojemské hovězí plátky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmažíme ji na dvou třetinách tuku dorůžova a mírně podlijeme vývarem. Trochu tuku necháme na podušení okurek. Do základu přidáme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplým vývarem.

3

Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání provaříme.

4

Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a přidáme okurky nakrájené na kostičky a podušené na troše tuku. Vše ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept