Plněné zelné listy ( - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné zelné listy (
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22141 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
6 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
5 l | Hovězí vývar základní |
500 g | Maso mleté - mix |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 ks | Pórek |
1 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
3 ks | Vejce slepičí |
6 plátek | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 135,9mg |
Draslík | 847,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné zelné listy ( postup přípravy receptu:
1 | Velké zdravé listy zelí vypereme a necháme krátce přejít varem ve vodě. Mleté maso smícháme se strouhankou, drobně nakrájenou cibulí a se šunkou nakrájenou na kostičky, anglickou slaninou, kořením a žloutky. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. |
2 | Směs rozprostřeme na připravené a okapané zelné listy, zabalíme, ovineme velkými plátky slaniny a převážeme nití. |
3 | Závitky naskládáme do kastrolu, přidáme zeleninu (mrkev, pórek, petržel) a cca 45 minut dusíme v hovězím vývaru. |
4 | Hotové podáváme přelité vývarem. |