Recept

Ostré jehněčí kotletky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (13%)
ID receptu: 22260

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Jehněčí kotlety
250 g Jogurt bílý
50 ml Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
1% Sacharidy 5 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 288 mg
37% Bílkoviny 21 g

Ostré jehněčí kotletky postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, chilli koření, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme.

2

Naklepané kotletky do této směsi vložíme tak, aby byly všechny ponořené. Je lepší nechat maso uležet v lednici přes noc, aby bylo křehčí, ale stačí nechat marinovat po dobu 30 minut.

3

Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje smažíme kotletky po obou stranách 10 minut.

4

Jako přílohu můžeme podávat bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept