Recept

Kadaif - zapečené široké nudle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22418

Ingredience

těsto
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
náplň
100 g Hrozinky
150 g Ořechy vlašské
sirup
1 ks Citrony
750 g Cukr krupice
6 dl Voda pitná
Kadaif - zapečené široké nudle
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,270 kcal
Kilojoule 5 312kJ
69% Sacharidy 248 g
41% Tuky 31 g
5% Sodík 93 mg
24% Bílkoviny 14 g

Kadaif - zapečené široké nudle postup přípravy receptu:

1

Na vál nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce a přilijeme trošku vody. Těsto nejprve zapracujeme pomocí vidličky, potom rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto (nudlové), které rozválíme na tenkou placku maximálně 2 mm silnou. List těsta přeneseme na utěrku a necháme trochu vysušit. Pak placku dáme znovu na vál a ostrým nožem krájíme nudle široké asi 1 cm a dlouhé přibližně 7 cm.

2

Nudle si rozdělíme na dvě části. První část nudlí vložíme do vroucí, mírně osolené vody, po několika vteřinách je sítem vytáhneme a dáme na olejem vytřený plech, kde je zasypeme pomletými ořechy a posypeme hrozinkami. Na tuto vrstvu si rozložíme druhou část uvařených nudlí. Vše zalijeme roztopeným máslem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200°C přibližně 30 minut.

3

Během pečení si uvaříme sirup: do 6 dl vody nasypeme 750 g cukru a přidáme šťávu z jednoho citronu. Promícháme a vaříme do zhoustnutí.

4

Tímto sirupem přelijeme upečený kadaif a necháme vychladnout.

5

Až po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept