Kadaif - zapečené široké nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kadaif - zapečené široké nudle
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22418 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
těsto | |
---|---|
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
náplň | |
100 g | Hrozinky |
150 g | Ořechy vlašské |
sirup | |
1 ks | Citrony |
750 g | Cukr krupice |
6 dl | Voda pitná |
Kadaif - zapečené široké nudle | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 215g |
---|---|
Cholesterol | 67,3mg |
Draslík | 412,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Hrozinky, Ořechy vlašské, Citrony, Cukr krupice, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kadaif - zapečené široké nudle postup přípravy receptu:
1 | Na vál nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce a přilijeme trošku vody. Těsto nejprve zapracujeme pomocí vidličky, potom rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto (nudlové), které rozválíme na tenkou placku maximálně 2 mm silnou. List těsta přeneseme na utěrku a necháme trochu vysušit. Pak placku dáme znovu na vál a ostrým nožem krájíme nudle široké asi 1 cm a dlouhé přibližně 7 cm. |
2 | Nudle si rozdělíme na dvě části. První část nudlí vložíme do vroucí, mírně osolené vody, po několika vteřinách je sítem vytáhneme a dáme na olejem vytřený plech, kde je zasypeme pomletými ořechy a posypeme hrozinkami. Na tuto vrstvu si rozložíme druhou část uvařených nudlí. Vše zalijeme roztopeným máslem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200°C přibližně 30 minut. |
3 | Během pečení si uvaříme sirup: do 6 dl vody nasypeme 750 g cukru a přidáme šťávu z jednoho citronu. Promícháme a vaříme do zhoustnutí. |
4 | Tímto sirupem přelijeme upečený kadaif a necháme vychladnout. |
5 | Až po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme. |