Rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2245 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Brokolice |
0,3 ks | Celer bulvový |
1200 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kapr obecný, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Hlavu, kostru a vnitřnosti opláchneme a vložíme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme doměkka. |
2 | Vývar přecedíme, maso z kostry obereme, dáme do vývaru. |
3 | Přidáme vnitřnosti, brokolici a osmaženou zeleninu. |
4 | Dochutíme muškátovým květem a povaříme. |
5 | Nakonec do polévky přidáme jíšku. |