Omeleta s rajčaty a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s rajčaty a česnekem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22611 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
6 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 333,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s rajčaty a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olivový olej. Česnek prolisujeme, rajčata zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Rajčata s česnekem nasypeme na rozpálený olej a dvě minuty restujeme. |
2 | V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na rajčata s česnekem. Omeletu osmažíme po obou stranách. Přendáme na talíř a povrch posypeme posekanou petrželkou. |
3 | Podáváme jako vydatnou snídani s bílými rohlíky. |