Jednoduchý recept

Omeleta s lanýži

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 22615

Ingredience

150 ml Hovězí vývar základní
100 g Lanýž
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
180 g Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 489kJ
11% Sacharidy 39 g
17% Tuky 13 g
19% Sodík 374 mg
39% Bílkoviny 22 g

Omeleta s lanýži postup přípravy receptu:

1

Lanýže očistíme, polovinu nakrájíme na proužky a druhou polovinu na plátky. Proužky lanýžů dáme do misky, na ně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozšleháme. Plátky lanýžů povaříme ve vývaru 2 minuty. Scedíme a necháme okapat.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme na něj vejce s proužky lanýžů a usmažíme omeletu. Opékáme po obou stranách. Přendáme na talíř a povrch ozdobíme plátky vařených lanýžů.

3

Podáváme jako předkrm s plátky bílé veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept