Zdobený rebarborový koláč s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zdobený rebarborový koláč s třešněmi
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 22619 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
285 g | Cukr moučkový |
30 g | Maizena - kukuřičný škrob |
140 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
285 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g | Reveň (Rebarbora) |
1 špetka | Sůl |
450 g | Třešně |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 28,1mg |
Draslík | 326,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zdobený rebarborový koláč s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. |
2 | V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj jednu větší a jednu menší kouli a dáme je ve fólii na půl hodiny do chladničky. |
3 | Na pomoučněném vále vypracujeme větší kouli těsta dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě přesahovala přes okraj a dáme na patnáct minut do chladničky. |
4 | Mezitím smícháme ovoce (třešně mohou být i kompotované, rebarboru nakrájíme na malé kostky) s cukrem, škrobem a plníme do formy. Rozválíme i druhou kouli, vykrojíme čtyři ozdobné tvary (čtyřlístky, srdce apod.), odložíme je a vyválenou plackou přikryjeme ovoce tak, abychom mohli obě placky spojit. Vykrojené tvary položíme ozdobně na těsto, celý koláč pomažeme mlékem, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi čtyřicet pět minut. Pokud těsto příliš hnědne, přikryjeme je pečícím papírem. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout. |