Recept

Rožněný chřest s holandskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 22742

Ingredience

omáčka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
115 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Rožněný chřest s holandskou omáčkou
500 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 466kJ
2% Sacharidy 7 g
45% Tuky 34 g
4% Sodík 73 mg
14% Bílkoviny 8 g

Rožněný chřest s holandskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a vložíme chřest zbavený dolních dřevnatých konců. Opékáme asi 5 minut a během pečení chřest jednou obrátíme.

2

Příprava omáčky: Do hrnku nalijeme ocet a svaříme na polovinu. Odstavíme z plotny a vmícháme 2 lžíce vody a po jednom přišleháme žloutky. Hrnek vrátíme na plotnu a na mírném ohni směs šleháme do husté, nadýchané pěny. Odstavíme z plotny a postupně všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.

3

Chřest upravíme na talíře a přelijeme holandskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept