Pečené uzené s lepenicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené uzené s lepenicí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2277 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
500 g | Uzená vepřová krkovička |
1 l | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 701,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené uzené s lepenicí postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do pekáče se sádlem a nakrájenou cibulí, posypeme kmínem, podlijeme vodou a dáme péct. |
2 | Zelí podlijeme vodou a uvaříme. |
3 | Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. |
4 | Z uvařeného zelí a brambor slijeme vodu, trochu vody dáme stranou. |
5 | Uvařené brambory rozšťoucháme, smícháme je se zelím a promícháme. Podle potřeby přidáme vodu, kterou jsme dali stranou. |
6 | Směs by měla být hustá. |