Jednoduchý recept

Jehněčí s česnekem a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22775

Ingredience

800 g Brambory
1,5 kg Jehněčí plec
20 ml Med včelí
80 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
250 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 873kJ
10% Sacharidy 36 g
62% Tuky 46 g
24% Sodík 485 mg
141% Bílkoviny 79 g

Jehněčí s česnekem a bramborami postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme v kastrolu s 80 ml oleje. Neoloupané stroužky česneku rozkrojíme, přiložíme k masu řeznou stranou dolů, přidáme dvě snítky rozmarýnu a 250 ml vína.

2

Zakryté maso dusíme v troubě při 180 stupních C asi hodinu. Pak alobal odstraníme a pokračujeme dvacet pět minut. Maso občas potřeme medem.

3

Výpek svaříme s trochou vody, na pánvi ho obložíme bramborami a pečeme do zlatohněda.

4

Maso podáváme s česnekem a bramborovou kaší nebo s kousky brambor s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept