Jednoduchý recept

Vepřové na pomerančích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22778

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Bramborová kaše
100 ml Brandy peach
1 ks Cibule
80 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hořčičné semínko
15 ks Hřebíček
80 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Pomeranče
1 špetka Sůl
1 kg Vepřová kýta
300 ml Víno bílé
1 ks Zázvor celý
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,152 kcal
Kilojoule 4 822kJ
21% Sacharidy 76 g
85% Tuky 64 g
30% Sodík 603 mg
94% Bílkoviny 53 g

Vepřové na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Kýtu osolíme, opepříme a necháme v pekáči půl hodiny odležet. Pak k ní přidáme rozčtvrcenou cibuli, česnek, bobkový list, hřebíček, olej a víno. Vše přikryté alobalem pečeme hodinu a půl při 180 stupních C.

2

Dva pomeranče umyjeme, sloupeme z nich barevnou kůru, povaříme ji pět minut a pak opláchneme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, přecedíme ji, přidáme cukr, hořčičná semínka, zázvor a svaříme je.

3

Kýtu vyndáme, do kůže vyřežeme šachovnici, potřeme pomerančovým sirupem a pečeme čtyřicet minut při 220 stupních C. Maso během pečení často poléváme sirupem.

4

Zbylé dva pomeranče nakrájíme na plátky. Výpek smícháme se zbylým pomerančovým sirupem a brandy a převaříme ho. Maso podáváme s omáčkou, bramborovou kaší a plátky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept