Vepřové v bylinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové v bylinkách
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22779 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bobkový list |
200 ml | Bujón hovězí |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 ml | Hořčice |
1 polévková lžíce | Majoránka |
100 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 215,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 451,9mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej stolní, Pažitka, Rozmarýn sušený, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové v bylinkách postup přípravy receptu:
1 | Prolisovaný česnek smícháme s kostičkami cibule, bylinkami, olejem a hořčicí. Do směsi položíme maso a marinujeme ho v ledničce čtyři hodiny. Poté z masa odstraníme bylinky, položíme ho do pekáče, osolíme, opepříme, přelijeme marinádou a pečeme asi hodinu na 220 stupňů C. Maso během pečení můžeme podlít bujonem nebo přelít marinádou. |
2 | Bylinky, strouhanku, vejce, sůl a koření smícháme a necháme patnáct minut stát. Maso z trouby mezitím necháme zchladnout, poté ho pomažeme bylinkovou směsí a pečeme dalších třicet minut. |
3 | Maso podáváme s výpekem. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný druh vepřového masa. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.