Nudlová polévka z mořských ryb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudlová polévka z mořských ryb
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22975 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Garnát obecný |
60 g | Mouka kukuřičná |
400 g | Mušle slávky |
200 g | Nudle široké |
4 ml | Olej sezamový |
20 g | Shiitake houby |
1 špetka | Sůl |
200 g | Treska aljašská |
3 dl | Voda pitná |
2 l | Vývar drůbeží |
2 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 149,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 32,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mušle slávky, Olej sezamový, Shiitake houby, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Mouka kukuřičná, Nudle široké, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudlová polévka z mořských ryb postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar, přidáme ryby, garnáty a mušle, znovu přivedeme k prudkému varu, poté snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 10 minut. Vsypeme pokrájené houby, pekingské zelí nakrájené nadrobno a znovu vaříme. V troše vody pečlivě rozmícháme mouku a tuto hladkou hmotu postupně vmícháváme do vývaru. Opět vaříme na mírném ohni za občasného promíchání, dokud polévka nezhoustne (asi 2 min.). Poté vmícháme sezamový olej. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou a hned podáváme. Mušle můžeme případně vyjmout před servírováním. |