Jednoduchý recept

Anýzová omáčka s hořčicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23015

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 g Estragon
200 ml Hovězí vývar základní
10 ml Hořčice Dijonská
2 ks Hřebíček
10 ml Likér anýzový
1 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
2 ks Pórek
10 ml Sherry brandy
1 g Sůl
15 ml Základní světlá omáčka
150 ml Šťáva z kysaného zelí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 672kJ
9% Sacharidy 33 g
1% Tuky 1 g
13% Sodík 267 mg
9% Bílkoviny 5 g

Anýzová omáčka s hořčicí postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme hovězí vývar, šťávu z kyselého zelí a promícháme. Do vzniklé tekutiny přidáme hřebíčky a bobkový list. Vše povaříme 15 minut.

2

Poté k tekutině nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Na mírném plameni necháme prohřát dalších 5 minut. K směsi přidáme ještě sherry brandy, estragon, hořčici a mletou papriku. Opět prohřejeme. Nakonec vše přecedíme.

3

Čirou tekutinu zahustíme základní světlou omáčkou (viz. recept Základní světlá omáčka). Podle chuti ochutíme solí, pepřem a anýzovým likérem.

4

Podáváme k rostbeefu.

Poznámka

Základní světlou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept