Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 23039

Ingredience

3 ks Lilek
1 ks Limetka
6 g Máta
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
75 g Sezamová pasta
1 špetka Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 312kJ
7% Sacharidy 26 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 88 mg
14% Bílkoviny 8 g

Baba ghanoush pokrm postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5.

2

Lilky omyjeme a všude je propícháme vidličkou nebo nožem. Dáme do zapékací mísy.

3

Pečeme 45-60 minut nebo dokud nejsou lilky měkké a slupka nezčerná. Lilky budeme muset otáčet, aby se rovnoměrně propekly a zčernaly.

4

Dáme stranou a necháme vychladnout. Až budou mít pokojovou teplotu, rozpůlíme je a z každé půlky vydlabeme vnitřek měkké dužiny. Černou slupku odstraníme.

5

Dužinu dáme do mixéru, přidáme rozmačkaný česnek, sezamovou BBB pastu, olivový olej, vymačkanou šťávu z limetky, najemno nasekanou mátu a sůl. Podle chuti přidáme pepř. Rozmixujeme na hladké a krémové pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept