Vejce s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s uzeným lososem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23065 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
400 g | Losos uzený |
50 ml | Ocet vinný |
15 ml | Olej olivový |
50 g | Pažitka |
150 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
25 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 435,0mg |
Draslík | 694,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Losos uzený, Ocet vinný, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Na sporák postavíme velkou nízkou pánev s dostatečným množstvím vody, přilijeme ocet a přivedeme vodu k varu, zmírníme teplotu na minimum. Do vody postupně vyklepáváme vejce a vaříme asi 3 minuty. Děrovanou lžíci je potom vyjmeme, položíme na utěrku a odkrojíme roztřepené okraje. Omyjeme a osušíme pažitku. Spaříme ve vařící vodě rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme okapat a pak je nakrájíme na kostičky a dáme stranou. |
2 | Omyjeme citron, osušíme, oloupeme kůru (jen žlutou část) a nakrájíme na proužky. Povaříme 3-4 minuty v hrnci, scedíme, osušíme a dáme do ledničky. Každé vajíčko obalíme plátkem lososa a ozdobíme proužky pažitky. Vajíčka úhledně rozmístíme na servírovací mísu a uložíme do ledničky. |
3 | Mezitím dle návodu na balíčku připravíme želatinu a rovněž ji dáme do ledničky, dokud trochu neztuhne. Vyndáme z ledničky vajíčka, zalijeme připravenou želatinou a vrátíme je do ledničky. Tam je necháme dokud želatina zcela neztuhne. |
4 | Doprostřed servírovací mísy navršíme kostičky rajčat a proužky citronové kůry, rajčata zakapeme olejem, osolíme a hotový předkrm ihned podáváme. |