Recept

Zeleninové jehněčí válečky

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23148

Ingredience

1 ks Bazalka
2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
750 g Jehněčí maso mleté
2 kávová lžička Kmín drcený
170 ml Mléko polotučné
100 g Mouka polohrubá
1 dl Olej olivový
2,5 šálek Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
58 g Strouhanka
5 g Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 975 kcal
Kilojoule 4 080kJ
12% Sacharidy 43 g
96% Tuky 72 g
35% Sodík 705 mg
72% Bílkoviny 40 g

Zeleninové jehněčí válečky postup přípravy receptu:

1

Spojíme strouhanku, mléko, jehněčí, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, nasekanou petrželku, sůl a pepř.

2

Ze směsi vytvoříme několik malých válečků, obalíme je v mouce a osm minut smažíme v oleji ze všech stran, pak je necháme okapat.

3

Passatu, bobkový list, cukr a celou cibulku, dusíme dvacet minut. Pak přidáme válečky a vaříme je dalších deset minut.

4

Pokrm podáváme ozdobený bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept