Zeleninový vývar s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový vývar s fazolemi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 23231 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
75 g | Čočka jedlá |
150 g | Fazole bílé sterilované |
15 g | Houby sušené |
1 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
115 g | Těstoviny Rigatoni |
650 ml | Voda pitná |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 9,2mg |
Draslík | 599,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Čočka jedlá, Fazole bílé sterilované, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny Rigatoni, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový vývar s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby namočíme na 15 minut do teplé vody. |
2 | Mezitím si dáme uvařit na 20 minut čočku s 475 ml vody. |
3 | Houby slijeme, nakrájíme na malé kousky a odložíme starnou. Vodu ve které se houby máčely uchováme. |
4 | Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
5 | Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji, osmažíme na kousky nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, petržel a špetku chilli. Až je zelenina měkká, zalijeme ji vývarem a vodou z hub. |
6 | Uvedeme do varu, přidáme fazole a čočku a podle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme takto vařit 20 minut |
7 | Na konec přidáme těstoviny a houby. Opět uvedeme do varu a vaříme 7 minut. |
8 | Polévku dle chuti dokořeníme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme petrželku a strouhaný sýr. |