Jednoduchý recept

Zeleninový vývar s fazolemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 23231
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
75 g Čočka jedlá
150 g Fazole bílé sterilované
15 g Houby sušené
1 ks Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
115 g Těstoviny Rigatoni
650 ml Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 912kJ
12% Sacharidy 44 g
142% Tuky 106 g
23% Sodík 453 mg
31% Bílkoviny 17 g

Zeleninový vývar s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme na 15 minut do teplé vody.

2

Mezitím si dáme uvařit na 20 minut čočku s 475 ml vody.

3

Houby slijeme, nakrájíme na malé kousky a odložíme starnou. Vodu ve které se houby máčely uchováme.

4

Uvařenou čočku slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

5

Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji, osmažíme na kousky nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek, petržel a špetku chilli. Až je zelenina měkká, zalijeme ji vývarem a vodou z hub.

6

Uvedeme do varu, přidáme fazole a čočku a podle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí a necháme takto vařit 20 minut

7

Na konec přidáme těstoviny a houby. Opět uvedeme do varu a vaříme 7 minut.

8

Polévku dle chuti dokořeníme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme petrželku a strouhaný sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept