Bucatini se žraločím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini se žraločím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23258 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
60 g | Oregano čerstvé |
5 ks | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý celý |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Bucatini |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
250 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 31,9mg |
Draslík | 519,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika zelená, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini se žraločím masem postup přípravy receptu:
1 | Žraločí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo pokrájíme. |
2 | Očistíme zelené papriky a pokrájíme na nepříliš tenké kroužky. Oloupeme česnek a nasekáme. |
3 | Do pánve nalijeme olej a osmažíme česnek, aby nezhnědl. Přidáme kroužky papriky a za občasného zamíchání podusíme. Přidáme kostky žraločího masa a 2-3 minuty dusíme. Vše zalijeme bílým vínem a prudce vyvaříme. |
4 | Přidáme pokrájená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě vše 7-8 minut dusíme. Přidáme oregano. |
5 | Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny. Na servírovací míse těstoviny promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký. |