Salát jeptišek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát jeptišek
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23263 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Hořčice |
40 ml | Ocet vinný |
120 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Salát jeptišek | |
100 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Rýže dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 581kJ
5% Sacharidy 17 g
42% Tuky 31 g
11% Sodík 227 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 16,5mg |
Draslík | 101,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Rýže dušená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát jeptišek postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, orestujeme 5 minut na rozehřátém másle a necháme vychladnout. Smícháme s vařenou rýží a zalijeme olejovou zálivkou. |
2 | Podáváme k dušeným masům. |