Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23268 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
3 polévková lžíce | Koriandr celý |
1 ks | Koriandr čerstvý |
130 g | Mascarpone |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou | |
1 ks | Čekanka |
120 g | Chřest bílý |
120 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
1 ks | Paprika červená |
8 ks | Ředkvička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 698,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Čekanka, Chřest bílý, Kukuřice cukrová nakládaná, Paprika červená, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest a kukuřičky povaříme odděleně ve dvou kastrůlcích přibližně 2 minuty. Vodu slijeme, chřest a kukuřičky ponoříme do studené vody, poté necháme okapat. Všechnu zeleninu upravíme na mísu a přikryjeme vlhkým ubrouskem. |
2 | Šafrán rozdrtíme v prstech a namočíme na 3 - 4 minuty do lžíce horké vody. Vody získá sytou zlatou barvu. |
3 | Do jiné misky dáme sýr mascarpone a do hladka utřeme. Přidáme vodu obarvenou šafránem, znovu utřeme. Přimícháme koriandr, pažitku, podle chutí osolíme a opepříme. Omáčku připravíme do misky, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme s připravenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme studené.