Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Strouhání 5 1
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2333

Ingredience

100 g Mouka pšeničná hrubá
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 461kJ
5% Sacharidy 19 g
2% Tuky 2 g
1% Sodík 20 mg
8% Bílkoviny 4 g

Strouhání postup přípravy receptu:

1

Z vejce a mouky vypracujeme velmi tuhé nudlové těsto.

2

Těsto nastrouháme na jemném nebo hrubém struhadle na vál do tenké vrstvy.

3

Takto nastrouhané těsto necháme zaschnout a po zaschnutí jej vsypeme do vývaru.

4

Vaříme cca 6-8 minut.

Poznámka

Hrubé mouky by mělo být přibližně dvojnásobné množství jako vajíčka.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Strouhání
Parádní recept na domácí strouhání. Je to rychlovka a pochutnáte si více, než třeba na kupovaných polévkových těstovinách. Doporučuji vyzkoušet. Měla jsem drůbeží vývar a z tohoto množství by mohlo být cca 5 porcí.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept