Zeleninové kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové kari
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 23451 |
Ingredience
2 ks | Brokolice |
100 g | Fazolové lusky zelené |
5 ks | Galgan |
1 kávová lžička | Kari pasta |
8 ks | Kukuřice cukrová |
2 ks | Limetka kafrová |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
90 g | Sójové výhonky |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 415g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 110g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 595,3mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Kukuřice cukrová, Sójové výhonky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Galgan, Kari pasta, Limetka kafrová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové kari postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ohřejeme vodu, přidáme kari pastu a za stálého míchání přivedeme k varu. |
2 | Galgánový kořen oloupeme, najemno nakrájíme a dáme do hrnce. |
3 | Přidáme fazolky, limetkové listy, kukuřici, sojové klíčky a brokolici. Opět přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme ještě 2 minuty. |
4 | Ihned podáváme. |