Polévka z batátů a jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z batátů a jablek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23497 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
600 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 ks | Jablka |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
5 g | Muškátový oříšek |
15 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
250 ml | Šťáva z granátových jablíček |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Jablka, Muškátový oříšek, Pažitka, Šťáva z granátových jablíček, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z batátů a jablek postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo na nižší teplotu. Přidáme pórek a opékáme 8 minut, dokud nezměkne. Neměl by změnit barvu. |
2 | Přidáme mrkev, batáty, jablka a vodu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud zelenina nezměkne - cca 20 minut. |
3 | Hrnec odstavíme z ohně, necháme lehce zchladnout a rozmixujeme polévku dohladka. |
4 | Rozmixovanou polévku smícháme s jablečnou šťávou a necháme na mírném ohni 10 minut prohřát. |
5 | Vmícháme smetanu a za stálého míchání zahříváme 5 minut. Hotovou polévku ozdobíme smetanou a pažitkou. Ihned podáváme. |