Recept

Polévka z batátů a jablek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23497

Ingredience

600 g Brambory sladké (Batáty)
2 ks Jablka
1 ks Mrkev kořen
5 g Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
15 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
3 ks Pórek
250 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1 l Voda pitná
250 ml Šťáva z granátových jablíček

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 164kJ
24% Sacharidy 86 g
24% Tuky 18 g
29% Sodík 584 mg
15% Bílkoviny 9 g

Polévka z batátů a jablek postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo na nižší teplotu. Přidáme pórek a opékáme 8 minut, dokud nezměkne. Neměl by změnit barvu.

2

Přidáme mrkev, batáty, jablka a vodu. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme, dokud zelenina nezměkne - cca 20 minut.

3

Hrnec odstavíme z ohně, necháme lehce zchladnout a rozmixujeme polévku dohladka.

4

Rozmixovanou polévku smícháme s jablečnou šťávou a necháme na mírném ohni 10 minut prohřát.

5

Vmícháme smetanu a za stálého míchání zahříváme 5 minut. Hotovou polévku ozdobíme smetanou a pažitkou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept